Laatste dagen Costa Rica
Blijf op de hoogte en volg Lian
23 Maart 2010 | Costa Rica, San José
Eenmaal in het hostel hebben we meteen een rafttocht geregeld voor de volgende dag. Helaas ging de raft in klasse 5 niet door. Deze mocht je alleen doen als je het al vaker had gedaan. Hij moest best heftig zijn waardoor veel mensen hem niet doen. Balen...ik had hem heel graag gedaan. Ik ging mee met de raft over een rivier klasse 3-4. De rivier staat in de top 10 beste rivieren over de wereld. Hij heeft veel stroomversnellingen, waardoor hij geduurende de gehele tocht leuk blijft. Ook zou het in een prachtig gebied zijn.
Om 6.30 werden we opgehaald. Na 2 uur rijden kwamen we bij het raftcentrum aan. Hier stond een super lekker ontbijt klaar. Goed eten werd er gezegd gezien we nog zeker 3 uur moesten peddelen. Na een goed ontbijt was het tijd om naar de rivier te gaan. In de bus kregen we nog enkele instructies. Deze werden in de boot nogmaals herhaald. We hadden een goed groepje en hadden samen de smaak goed te pakken. Klaar om met de raft een tocht te maken van 30 km.
De tocht was inderdaad in een heel mooi gebied en bleef leuk gezien er regelmatig een versnelling/ watervalletje in zat. Soms ging het er even ruig aan toe en werd je alle kanten op geslingerd. De laatste versnelling in klasse 4 was het hoogtepunt van de rivier. De gids had een weg ingedachte waarbij perfect gepeddeld moest worden. Dit viel niet mee. De raft ging alle kanten op. Alle comando´s kwamen tegelijk. Ik heb geen idee wat er gebeurde, ik hing half uit de raft. Er lag iemand boven op mij, dit bleek later Bjorn te zijn die van de linker kant van de raft naar de rechter kant geslingerd werd. Ik kon net terug in de raft klimmmen en zag toen dat we twee mensen minder in de raft hadden. Ik keek of de gids nog in de boot zat. Deze was inmiddels lichtelijk in paniek uit de boot gesprongen om ons aan de kant te trekken. Een man in een kajak die de hele tocht mee ging om te helpen waar nodig stond erlangs. Beide waren behoorlijk gespannen. Gezien het een behoorlijke stroom was met wild water en rotsen was het een hele opluchting te zien dat de jongens zonder pijn veilig uit het water gevist waren door een andere boot. Maar goed wij moesten nog een stuk van het wilde water door. Dit was lastig gezien je nu geen tempo had. Vanuit de kant moest je perfect in de versnelling komen om het dit keer wel goed te laten gaan. De man van de kajak kwam ook in de boot om te helpen met peddelen. Het was duidelijk dat beide gidsen het behoorlijk spannend vonden. De uitleg was kort en krachtig. Eerst heel hard peddelen en dan midden in de boot gaan zitten. Daarna op comando allemaal naar rechts in de boot hangen. Oke......Gaaf was dat. Uiteindelijk kwamen we dan veilig uit de versnelling. Hoe het precies ging weet ik niet. Kon niet veel zien door al het water. Dit was echt een mooi stukje. Iets wat ik wel nodig had om de tocht een beetje spektakel te geven. Na deze ervaring was het nog maar een klein stukje voordat we het raftcentrum weer bereikte. Hier stond een perfect verzorde lunch klaar! Na het heerlijke eten werden we terug gebracht naar het hostel. Het was een perfect georganiseerde tocht net als alle andere tochten hier in Costa Rica. Ik kan niet 1 toch zeggen die tegen viel. Alle waren zo goed verzorgd met goede gidsen die duidelijk genoten van hun werk. Ze zijn niet goedkoop maar je krijgt echt waar voor je geld. Costa Rica krijgt hier dan ook een dikke pluim voor.
Na een goede nachtrust die wel nodig was na al dat peddelen zijn Bjorn en ik door San Jose gaan lopen. We zijn naar een markt geweest waar ik een aantal leuke spulletjes heb gekocht. Het centrum was best aardig maar ik ben duidelijk niet van de grote stad. In een park werden we nog geintervieuwd met filmploeg en al. Dus wie weet kom ik nog op tv. Eenmaal terug in het hostel hebben we onze vlucht gecontroleerd. Deze gaat nog precies op de afgesproken tijd. Vanavond gaan we nog ergens lekker eten. Het is de laatste avond in Costa rica. De vier weken zijn opgevlogen. Morgen om 12.50 stappen we in het vliegtuig om uiteindelijk naar Mexico te reizen!
Tot zover mijn verhalen van het geweldige Costa Rica!!
Groetjes Lian
24 Maart 2010 - 09:39
Frank:
misschien ook eens gaan informeren dan. -
26 Maart 2010 - 15:46
Stephanie: